Karo Halının Özellikleri Nelerdir ?

Karo halı genel olarak 50 cm x 50 cm ebatlarında üretilir. Yani karo halının standart ebatları bunlardır. Ancak özel olarak arzu ettiğiniz ebatlarda da üretim yapılabilmektedir. Bunun için karo halı üretici firmalarını satın almak istediğiniz ebatlarda bilgilendirmeniz yeterli olacaktır. Arzu ettiğiniz ebatlarda üretilecek olan karo halı en kısa zamanda tarafınıza iletilecektir.

Karo Halı Özellikleri


Bilindiği üzere halı konusunda en büyük sorunlardan bir tanesi de almış olduğunuz halının kir tutması veya üzerine dökülen suyu emmesi sonucunda halının rutubetlenmesi konularıdır. Sonuç olarak ıslanan ve kısa zamanda kurutulmayan halılar nemden dolayı bir süre sonra rutubetlenecekler ve bulundukları odanın kötü kokmasına sebep olacaklardır. Bu genel olarak her halının büyük bir sorunudur. Ancak karo halı da bu durum söz konusu değildir. Karo halının üzerine su dökülmesi durumunda suyu emmeyerek herhangi bir rutubet oluşmasına sebep olmaz. Aynı şekilde leke tutmaya karşı da son derece dayanıklı bir halı çeşidi olarak ön plana çıkmaktadır. Bununla birlikte herhangi bir koku, nem ve rutubet yapmaması sebebi ile insanlar tarafından çokça tercih edilmeye başlanmıştır.

Karo halı diğer halı çeşitlerine göre daha ekonomik olması sebebi ile ve yükseltilmiş döşeme üzerine uygulanabilecek alternatif bir çözüm sunması ile ön plana çıkmaktadır.

Karo halının zemine yerleştirilme yöntemleri gayet basit ve kolaylıkla kısa zamanda gerçekleştirilebilecek yöntemlerdir. Karo halı sökülüp takılarak zemine yerleştirilebilir. Buda daha karo halının daha kullanışlı ve uzun ömürlü olmasına sebep olur. Çünkü halılar zaman içerisinde yıpranabilir ya da herhangi bir sebep ile zarar görmesi sonucunda göze kötü görünebilir ancak karo halı parça parça sökülüp takılabilme özelliğine sahip olması sebebi ile zaman içerisinde zarar görmüş parçalar yenileri ile değiştirilebilir. Bu şekilde halınız zarar gördüğünde onun yerine yeni bir halı almak durumunda kalmazsınız.

Karo halının zarar görmüş kısmını yenisi ile değiştirebilirsiniz. Karo halının bir diğer montaj yöntemi ise çift taraflı bant kullanılması durumudur. Halılarınızı zemine yerleştirirken çift taraflı bant kullanarak karo halı montaj işlemini kısa sürede ve zahmetsiz bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.