Karo Halının Kullanım Alanları Nerelerdir ?

Karo halılar özellikle modern binaların zeminlerinde yükseltilmiş döşeme üzerine uygulanabilecek en iyi çözüm olarak ön plana çıkmaktadır. Karo halılar genel olarak büyük mekânlarda tercih edilmektedir. Çünkü karo halılar temizlik, halının zemine yerleştirilmesi ve taşınması konularında kullanıcılarına çok büyük avantajlar sunmaktadır. Bu sebep ile tiyatro salonu, konferans salonu ya da kongre salonu gibi yerlerde çok sıklıkla kullanılan türde bir halıdır. Esasen karo halının büyük mekânlarda kullanılmasının birden fazla sebebi vardır. Bu duruma yol açan sebeplerden birisi, karo halıların montaj işleminin ve taşıma işleminin kolaylıkla gerçekleştirilebilmesidir. Karo halılar arzu edilen ebatlarda ve parça parça üretilmektedir. Dolayısı ile eskisi gibi çokça yer kaplayan büyük halıların nakliyesi söz konusu değildir. Karo halılar istenilen ebatlarda üretilir ve parça parça kutulara yerleştirilerek arzu edilen adrese teslim edilir. Teslim alınan bu parçaların yerleştirilecek zemine montaj işlemi ise iki şekilde gerçekleştirilebilir. Kullanıcılar istedikleri yöntemi kullanarak karo halının montaj işlemini kolaylıkla ve kısa sürede zahmetsizce gerçekleştirebilme imkânına sahiptir. Bu montaj işlemlerinden bir tanesi, karo halının parçalarına ayrılarak zemine döşenmesi yöntemidir. Bir diğer montaj yöntemi ise karo halı da çift taraflı bant kullanılması durumudur. Her iki yöntem kullanılarak kolaylıkla ve kısa sürede zahmetsizce montaj işlemi gerçekleştirilir ve karo halı kullanılmaya başlanabilir. Bu sebep ile karo halılar büyük mekânlarda çokça tercih edilebilir.

Karo Halı

Karo halıların büyük mekânlarda tercih edilmesinin bir diğer sebebi ise temizlik konusudur. Bilindiği üzere halılarda temizlik konusu çok önemli bir konudur. Kimi zaman halının üzerinde bulunan inatçı kirlerin çıkarılamaması sonucunda yüzlerce lira verilen halılar çöpe atılabilmektedir. Ancak bu durum karo halılar için söz konusu dahi değildir. Öncelikle karo halı üretildiği yapısı gereği üzerinde leke tutmama ve suyu emmeme özelliklerine sahiptir. Ancak buna rağmen bir şekilde karo halı kirlenir ya da uzun süreli kullanım sonucunda bazı kısımları yıpranır ve göze kötü görünürse karo halınızın o kirlenen ya da yıpranan kısmını yedekte bulunan ya da yeni yaptıracağınız karo halı ile değiştirebilirsiniz. Bu şekilde tek bir leke yüzünden halınızı komple çöpe atmak yerine yalnızca kirlenen ya da yıpranan kısmını değiştirmeniz halınızı daha uzun süreli kullanmanıza ve uzun vadede tasarruf etmenize olanak sağlayacaktır. Bunun için yapmanız gereken tek şey karo halı üretici firmaları ile iletişime geçerek arzu ettiğiniz ebatlarda karo halı siparişi vermektir. Bu şekilde üretilecek yeni karo halı parçaları size ulaştığında bu parçaları kirlenen parçalar ile değiştirerek halınızı daha uzun süreli kullanabileceksiniz.

Karo halı bu gibi sebepler ile sinema salonları, tiyatro salonları, konferans salonları, fuarcılık sektörü, ofis mekânlarında, havaalanlarında, otellerde ve devlet dairelerinde çokça tercih edilen bir halı çeşididir.