Diğer Halılara Göre Karo Halı Avantajları Nelerdir ?

Diğer halılar ile karo halının arasındaki farkları inceleyecek olursak, diğer halılar leke tutmaya karşı ve suya karşı karo halıya göre daha dayanıksızdır. Ancak karo halı yapısı gereği suyu emmeyerek nemden dolayı oluşabilecek herhangi bir rutubet ya da kötü kokuyu önlemiş olur. Bu sebep ile karo halı diğer halılara göre daha çok tercih edilebilmektedir.

Karo Halı

Karo halı tüketicilerine sunduğu özellikler yanında daha ekonomik olması sebebi ile de insanlar tarafından tercih edilebilir. Hem ilk alırken daha ekonomik bir ücret ödersiniz hem de daha sonrasında kirlenmelere karşı ya da yıpranmalara karşı halınızı komple çöpe atmaktansa kirlenen ya da yıpranan parçasını değiştirerek tasarruf sağlayabilirsiniz. Çünkü bilindiği üzere halıların temizlik konusu çok önemlidir. Diğer halıların herhangi bir kısmı kirlendiğinde o kirlenen kısmı çöpe atıp yerine yenisini ekleyemezsiniz. Kirlenen o halı temizlenemediği takdirde genellikle çöpe atılmaktadır. Buda o halıya verilen bütün paranın çıkarılamayan tek bir leke ile çöpe atılması anlamına gelmektedir. Ancak karo halı tüketicilerine sunduğu farklı zemin montajı yöntemleri ile daha ekonomiktir. Yani karo halınız kirlendiği zaman eğer o kir inatçı bir kir ise ve çıkartamıyorsanız karo halınızın o kirlenen kısmını ya da yıpranan kısmını çöpe atabilir ve karo halı üretici firmaları ile iletişime geçerek istediğiniz ebatlarda ve desende yeni bir karo halı parçası talep edebilir ve o yıpranan ya da kirlenen kısma o yeni parçayı ekleyerek komple bütün halıyı çöpe atmak yerine sadece o kirlenen kısmı çöpe atarak halınızı daha uzun ömürlü kullanabilirsiniz.

Kullandığınız halılarınızı taşınacağınız yeni dairenizde de kullanmak isteyebilirsiniz. Bu durumda halınızın ebatları ile yeni dairenizin ebatları uyuşmayabilir. Normal bir halıya sahipseniz o halınızı yeni dairenizin ebatlarına uygun olmaması sebebi ile kullanamayabilirsiniz. Ancak karo halı yapısı gereği parça parça sökülüp takılabilen bir halı olması sebebi ile halınıza eklemeler ve çıkartmalar yapabilirsiniz. Eğer halınızın ebatları yeni dairenizin ebatlarından büyükse karo halınızın belirli bir kısmını sökerek kullanabilirsiniz ya da halınızın ebatları yeni dairenizin ebatlarından küçükse karo halı üretici firmaları ile iletişime geçerek istediğiniz ebatlarda ve desende yeni karo halı parçaları siparişi vererek bu sorunu kolaylıkla çözebilirsiniz. Bu şekilde yeni bir halı almadan eski dairenizde kullandığınız halınızı yeni dairenizde de kolaylıkla kullanabilir ve çokça masraf yapmadan bu durumu çözebilirsiniz.